Om oss

Historien bak

Jomfru Karine levde i andre halvdel av 1400-tallet.
Hun var dotter til Magnhild Oddarsdotter fra Finne på Voss.
Magnhild var gift tre ganger, først med ridder Bengt Harniktsson, som døde. Etter det giftet hun seg med Sigurd Skaktalv og når Sigurd dog giftet hun seg med ridder og riksråd Alv Knutsson av slekta Tre roser fra Sverige.

Magnhild og Alv eide Grefsheim-godset og i tillegg Giske-godset på Sunnmøra, Sudrheim-godset på Romerike, deler av Bjarkøy-godset i Troms og Finne-godset på Voss.
De fikk tre barn, Knut Alvsson, Odd Alvsson og Karine Alvsdotter (Jomfru Karine). Det var opprinnelig Knut som arvet all eiendom, men når han døde gikk det til Karine. Før Karine døde gav hun Grefsheim og flere andre eiendommer til Hamar Bispestol og Domkirke.

Ryktene sier at hun muligens hadde et hemmelig forhold med Biskop Mogens, og at det var grunnen til at Kirken fikk alle eindommene.

Biskop Mogens var den siste av de katolske biskopene i Hamar, som ble sittende til reformasjonen i 1537, da han ble tatt til fange av Danskene, ført til Antvorskov kloster og satt i slottsarrest til sin død i 1542.

Sanningen om hva som egentlig skjedde mellom jomfru Karine og Biskop Mogens er det ingen som vet enn i dag, men det var nok en spennende tid å leve i.

Indiavolata.jpg
Twiggy-Burger.jpg
Hot-Wings.jpg

Hvor finner du oss?​

Vi holder til i Nes på Bryggervegen 1.

Åpningstider

Mandag - Torsdag | Stengt
Fredag | 17:00-02:00
Lørdag | 14:00-02:00
Søndag | 13:00-20:00